Zonnebrand PCA: gratis sample

Behalve dat veelvoudige blootstelling aan zonlicht het risico op huidkanker vergroot, is zonlicht de grootste veroorzaker van huidveroudering. Bescherming tegen UV-straling is dan ook niet alleen van belang in de zomer, maar eigenlijk iedere dag.

Met de zonneproducten van PCA skin kunt u uw huid goed beschermen.

Bescherming van uw huid

Het is van essentieel belang om de huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-licht. Zonlicht bestaat uit verschillende soorten straling, de twee grootste boosdoeners voor de huid zijn UVA en UVB deze beïnvloeden de huid op een negatieve manier. De A staat voor Ageing en de B staat voor Burning. Wanneer u onbeschermd door het leven gaat zal UVA licht uw huid verouderen en UVB licht uw huid doen laten verbranden. In feite is een verbranding door de zon een ontstekingsreactie van de huid omdat het een overdosis aan UV-straling heeft gekregen.

Vitamine D uit zonlicht

De keerzijde is dat de huid ook weer niet helemaal zonder zonlicht kan. We hebben de aanmaak van vitamine D nodig om ons immuunsysteem te versterken. Ons immuunsysteem beschermt ons o.a. tegen hart- en vaatziekten, zwakke botten, depressie en multiple sclerosis. Het is dus van belang dat we de juiste balans vinden in het beschermen van de huid met zonnebrandproducten, ofwel SPF crèmes.

Zonnebrand van PCA skin meer dan een UV-filter

Bij het merk PCA Skin zijn de zonnebrandproducten meer dan alleen UV-filters, het bevat naast de veilige en niet chemische filters ook antioxidanten, Aloë Vera, vitamine E en melanogenesis remmers. Dat laatste klinkt ingewikkeld maar het houdt in dat de melanogenesis remmers bestaande kleurverschillen verminderen en pigmentvlekken tegen gaan. PCA skin biedt 5 verschillende SPF crèmes voor de verschillende huidtypen. Deze producten zijn getest op de criteria van The Skincancer Foundation, en zijn uitgeroepen tot een effectief UVA en UVB zonnefilter.

Belangrijke tips bij het aankopen van SPF crème:

1.       Maak de keus voor fysische filters, deze zonnebrandproducten maken gebruik van natuurlijke en niet irriterende bestanddelen. De hoofdbestanddelen van fysische filters zijn o.a  titaanoxide en/of zinkoxide en antioxidanten. Mijn favoriet van PCA Skin is de Perfecting Protection SPF 30: een bommetje aan antioxidanten!

2.       Koop geen zonnebrandproducten met chemische filters. Deze hebben namelijk de eigenschap dat ze in de huid trekken en uiteindelijk in het bloed terecht komen. Voorbeelden van ingrediënten die onder chemische filters vallen zijn: octyl methoxycinnamate, oxybenzone, octocrylene en avobenzone.

Sample ontvangen?

Wilt u een gratis PCA SPF sample ontvangen? Mail uw contact en adresgegevens. Heeft u vragen over de behandeling van uw huid en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak bij mij. Ik help u graag aan een gezonde en beschermde huid.

Zonneproducten
Producten van PCA SKin