Waarom komen pigmentvlekken terug?

Pigmentvlekken. Iedereen heeft er mee te maken. Maar hoe kom je er vanaf? Waarom zijn ze zo hardnekkig en komen ze soms weer terug?

De meeste mensen hebben pigmentvlekken in het gezicht. Maar ze zitten ook op handen, armen, benen of andere delen van het lichaam. Overal op de huid waar door de jaren heen zonlicht gekomen is, kunnen deze plekken ontstaan. Het is een gevolg van schade aan de huid na bijvoorbeeld meerdere malen verbranding, maar ook bij (te) veel blootstelling van het UV licht.

Hoe kan ik uw pigmentvlekken verwijderen?

De huidige laserapparatuur, zoals onze KTP laser, kan pigmentvlekken voor 80% reduceren. Maar de snelheid waarmee ze terug komen heeft voor een groot deel met uw levensstijl te maken. Zorg daarom altijd dat u een goede bescherming tegen de zon draagt (minimaal SPF30), smeer een extra sunblock op de pigmentvlekken zelf en probeer de meest sterke zon te vermijden.

Waarom komen pigmentvlekken soms terug?

Waarom kunnen we niet de garantie geven dat pigmentvlekken volledig verdwijnen en altijd weg blijven? Dat heeft meerdere oorzaken. De eerste is dat de pigmentvlekken zich vaak (deels) in de diepere huidlagen bevinden. Om veilig te behandelen blijft de laser in de bovenste huidlagen (anders zou je immers meer kapot kunnen maken dan de bedoeling is). Het voordeel is dat je hierdoor geen blijvende schade kunt aanrichten, maar het nadeel is dat pigmentvlekken die (deels) iets dieper in de huid liggen ook moeilijker te bereiken zijn. Ten tweede zorgt iedere zonnestraal er voor dat het pigment weer een stukje verder omhoog getrokken wordt. Al zit je maar tien minuten in de zon, de UV stralen zorgen direct voor een activatie van het pigment. De zon vermijden is dus erg belangrijk!

Lees alle informatie over pigmentvlekken inclusief voor- en na foto’s van behandelingen.

Afspraak maken?

Wilt u meer informatie over hoe uw pigmentvlekken behandeld kunnen worden? Ik help u graag. Bel 088-7652121 voor het maken van een afspraak of maak een afspraak via ons formulier.