Voorbereiding borstvergroting

Een borstvergrotende operatie is een hele stap en daarom een belangrijke ingreep. Door een goede voorbereiding van een borstvergroting komt u niet voor verrassingen te staan. Als u weet wat u kunt verwachten en de juiste voorbereidingen treft, bevordert dit daarnaast het herstelproces. Lees hier waar u rekening mee moet houden als u een borstvergroting wilt laten uitvoeren. Heeft u de afspraak voor de ingreep al gemaakt? Bekijk direct wat voorafgaand aan de operatie van u wordt verwacht.

Wanneer een borstvergroting?

De meeste vrouwen die kiezen voor een borstvergroting zijn ontevreden met hun huidige borsten, bijvoorbeeld omdat ze nauwelijks borstvorming hebben of de vorm van de borst niet mooi vinden. Dit kan leiden tot onzekerheid en een onaantrekkelijk of ongelukkig gevoel. Een borstvergroting kan een uitkomst zijn bij:

  • Een persoonlijk gevoel dat de borsten te klein zijn
  • Verlies van borstvolume na de zwangerschap
  • Twee borsten die in grootte of vorm van elkaar verschillen

Voorwaarden borstvergroting

De eerste vraag die u zichzelf kunt stellen is: kom ik in aanmerking voor een borstvergroting? Voor de meeste vrouwen is het antwoord ‘ja’. Er zijn slechts een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen voordat u een borstvergroting kunt ondergaan:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent niet zwanger
  • U geeft geen borstvoeding
  • U verkeert in goede gezondheid

Naast bovenstaande voorwaarden raden wij u aan om vanaf tenminste zes weken voor de borstvergrotende operatie tot zes weken erna te stoppen met roken. Nicotine verhoogt de kans op infecties, kapselcontractie rondom de borstprothesen en kan het herstel negatief beïnvloeden. Ook alcohol en bloedverdunners kunnen negatieve effecten hebben op de operatie.

Voorafgaand aan de operatie ben ik goed geïnformeerd door de plastisch chirurg. Het eindresultaat is prachtig.
- Tessa

Kies de vorm, het volume en de plaats van de borstprothesen

Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de plastisch chirurg en stelt u alle vragen die u heeft over de ingreep. Daarnaast is dit consult belangrijk om te bepalen welke borstprothese het beste bij u past, wat voor volume u wilt en waar de prothese wordt geplaatst.

Ronde of anatomische prothese?

Doorgaans zijn er twee soorten borstprothesen: ronde en anatomische, ook wel druppelvormige genoemd. De keuze voor de vorm van de prothese is afhankelijk van uw persoonlijke smaak, de vorm van uw huidige borsten en de kwaliteit van de huid en het weefsel. De plastisch chirurg onderzoekt welke prothese het beste bij u past en bespreekt uw wens.

Het volume van de borst

Om uzelf goed voor te bereiden op het eerste consult, is het verstandig alvast na te denken over het volume dat u wenst. Het volume van borstprothesen wordt uitgedrukt in cc. 200 cc is gelijk aan 200 cl. De meeste vrouwen kiezen voor een mooie, natuurlijke vergroting van de borst, wat overeenkomt met een extra volume tussen 260 en 370 cc. Grotere volumes zijn ook mogelijk: de implantaten kunnen per 20 tot 30 cc vergroot worden. Tijdens de eerste afspraak met de plastisch chirurg bespreekt u uw wensen en past u verschillende prothesen. Met behulp van een 3D simulatie ziet u hoe uw vergrote borsten eruit komen te zien.

De plaats van de borstprothesen

Waar de borstprothesen precies worden geplaatst is afhankelijk van de dikte van uw klierweefsel. Bij een dunne huid wordt de prothese onder de borstspier geplaatst om te voorkomen dat de prothese zichtbaar is door de huid heen. In andere gevallen plaatsen we de borstprothesen onder het klierweefsel. In de huidplooi onder de borst komen de littekens, zodat deze zo min mogelijk opvallen.

Vrijblijvend consult Maak een afspraak

Voorafgaand aan de borstoperatie

Aansluitend aan het consult met de plastisch chirurg ontvangt u van een van de consulenten aanvullende informatie over de ingreep, waaronder de uitgebreide chirurgische bijsluiter van de NVPC (Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie). Ook kunt u al uw vragen stellen. Thuis leest u de informatie rustig na. Als u besluit een borstvergrotende operatie te doen, maakt u een afspraak. Voorafgaand aan de ingreep neemt de anesthesioloog contact met u op voor een screening.

Stop met roken

Het is ten zeerste aan te raden om tenminste zes weken voor de ingreep te stoppen met roken tot minimaal zes weken daarna. Roken beïnvloedt het herstelproces op een negatieve manier: nicotine kan kapselvorming rondom de prothesen en wondproblemen veroorzaken.

Drink geen alcohol

Alcohol verdunt het bloed, waardoor er een grotere kans op een bloeduitstorting of nabloeding is. Wij adviseren daarom om minstens twee weken van tevoren geen alcohol meer te nuttigen.

Stop met bloedverdunners

Ook bloedverdunners kunnen een negatief effect hebben op de borstvergroting. Bespreek met de plastisch chirurg welke medicijnen u gebruikt, zodat die u gericht advies kan geven.

Blijf nuchter

De ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Het is hierdoor belangrijk dat u op de dag van de operatie nuchter bent. Als u ’s ochtends een afspraak heeft, betekent dit dat u vanaf 0.00 uur de nacht van tevoren niets mag eten en drinken. De precieze instructies krijgt u van de anesthesioloog.

Bij CosMed Kliniek zijn ze deskundig en er hangt een prettige sfeer. Ze stelden mij enorm op m’n gemak.
– Jacqueline

Meenemen naar de kliniek

Een borstvergrotende operatie is een dagingreep. U blijft geen nacht slapen in de kliniek, u hoeft dus geen nachtkleding mee te nemen. Wel zal u nadat u wakker bent een aantal uren bijkomen in de kliniek. Neem een telefoon, tablet, boek of tijdschrift mee, zodat u lekker kunt ontspannen. Zorg ook voor loszittende kleding die u gemakkelijk aan en uit kunt trekken, u mag de eerste periode namelijk niet uw armen boven de schouders tillen. Een sportbeha krijgt u van ons.

De kosten van een borstvergroting

De prijs van een borstvergrotende operatie hangt af van de soort protheses die u kiest. Bekijk hieronder onze tarieven.

Borstvergroting (excl. protheses) Vanaf € 2.135
Borstvergroting incl. ronde protheses Vanaf € 2.945
Borstvergroting incl. anatomische protheses Vanaf € 3.265

Vragen of afspraak maken?

Heeft u nog vragen over de borstvergroting of wilt u langskomen voor een vrijblijvend consult? Neem gerust contact met ons op.

Biltseweg 14 3735
ME Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag: 8:30 - 20:00
Dinsdag: 8:30 - 17:00
Woensdag: 8:30 - 20:00
Donderdag: 8:30 - 17:00
Vrijdag: 8:30 - 17:00

Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving