Vertraag huidveroudering!

Tips om veroudering te vertragen!

Vanaf een jaar of 25 begint helaas het verouderingsproces. Wij geven u tips om de veroudering te vertragen en rimpels zo lang mogelijk te voorkomen. De effecten van veroudering kunnen namelijk aardig vertraagd worden, mits u er tijdig mee begint!

Naarmate we ouder worden neemt de snelheid waarmee huidcellen afsterven toe, waardoor de dikte van de huid in toenemende mate afneemt. Doordat de huid minder op spanning staat en de elastine en collagene vezels afnemen, ontstaan er steeds meer rimpels.

Simpele tips om huidveroudering te vertragen

De zon

Zorg dat u niet onbeschermd in de zon zit. Gebruik een zonnebrandproduct bij voorkeur met factor 30 of hoger.
UVA-straling is de belangrijkste boosdoener bij rimpels. Wist u dat 50% van de schadelijke UV-A straling zelfs door glas heen komt? Zowel op kantoor, in huis of in de auto kan de huid daardoor beschadigd raken. De schade die uw huid oploopt door de zon wordt als het ware ‘opgeslagen’. Het herstelt nooit helemaal en  op latere leeftijd ontstaan hierdoor pigmentvlekken of nog erger melanomen (huidkanker).

Stoppen met roken

De huid wordt door roken op meerdere manieren belaagd. De circulatie van de huid verslechterd doordat nicotine een vaatvernauwende werking op de bloedvaten heeft. Verder worden de elastine en collagene vezels in de huid aangetast waardoor er eerder droogtelijntjes en rimpels ontstaan.

Beperk suiker

Het nadeel van suikers is dat ze een eiwit hechtende eigenschap hebben. Als u suiker eet dan hechten zij zich aan onze eiwitvezels in elk van onze cellen. Dit schadelijke proces wordt ook wel glycatie genoemd. Aangezien collageen is opgebouwd uit eiwitten tasten suikers uw collagene vezels dus aan. En dit kunnen we in het geval van het vertragen van het verouderingsproces nou net niet gebruiken. Hoe meer suikers we eten hoe sterker het effect.

Gebruik producten met retinol

Retinol ofwel vitamine A is een extreem effectief ingrediënt gericht op huidverbetering. Het is een sterke antioxidant welke rimpels helpt voorkomen, maar hoe dan precies? Retinol is een in vet oplosbare vitamine, zodra het door de huid is opgenomen wordt het afgebroken en omgezet in retinoïnezuur. Dit is het stofje dat het daadwerkelijke effect heeft op onze huidcellen. Retinoïnezuur kan zich letterlijk aan bijna alle huidcellen hechten en deze activeren om zich sneller te vernieuwen. Het gebruik van retinol verbetert de huidstructuur en vermindert rimpels.

Maak een afspraak voor uitgebreid advies

Wilt u advies over uw huid of uw verouderde huid graag behandelen? Ik adviseer u graag. Mocht u overige vragen hebben stuur dan een e-mail naar info@cosmedkliniek of maak een afspraak.