Een ooglidcorrectie: de voordelen en nadelen

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine cosmetische ingreep. Er zitten veel voordelen aan de ingreep, vooral wanneer u deze door een ervaren en gespecialiseerde arts laat uitvoeren. Zoals bij iedere ingreep is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke complicaties. Zo komt u na de behandeling niet voor verrassingen te staan.

Voordelen van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie heeft een groot effect op de uitstraling. Door hangende oogleden of wallen aan te pakken krijgt u een frissere en jongere blik. De overige voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

 • Uitgeruste blik
 • Minder last van vermoeide ogen
 • Hoofdpijn neemt af
 • Verbeterd zicht
 • Littekens zijn nauwelijks zichtbaar
 • Geen drukkend en zwaar gevoel op de ogen
 • Pijnloze behandeling
 • Direct na de behandeling naar huis

 

Uitgeruste blik

Mensen met hangende oogleden of permanente wallen herkennen het waarschijnlijk wel: de omgeving vraagt vaak of u moe bent. Ook wanneer dit niet zo is. Door een ooglidcorrectie krijgt u weer een frisse, uitgeruste blik en zult u er niet meer snel moe uitzien. Houd er rekening mee dat het gemiddeld drie tot zes maanden duurt totdat het resultaat volledig zichtbaar is.

Geen vermoeide ogen

Het is erg vermoeiend om uw ogen steeds open te moeten houden, als dit door verslapping van de spier rondom de ogen niet meer vanzelf gaat. Ook kijken kost in dat geval meer moeite. Door de overtollige huid en een stukje van de spier te laten verwijderen, ziet u gemakkelijker en heeft u minder last van vermoeide ogen.

Verminderde hoofdpijn

Hoofdpijn kan de oorzaak zijn van het herhaaldelijk optrekken van de wenkbrauwen. Wanneer de oogleden worden gecorrigeerd, is dit optrekken niet meer nodig om goed te kunnen zien. Hierdoor zal ook de hoofdpijn verminderen.

Verbeterd zicht

Het zicht kan behoorlijk afnemen wanneer de bovenoogleden gedeeltelijk over het oog vallen. Ook  wanneer u last heeft van een naar binnen gedraaide rand van het onderooglid (entropion) ziet u mogelijk slechter. Een ingreep van de plastisch chirurg verhelpt deze klachten en zorgt ervoor dat u geen kijkproblemen meer heeft.

Onzichtbare littekens

Door de hechtingen die de plastisch chirurg plaatst, ontstaan er na de ooglidcorrectie littekens. Deze littekens genezen gedurende de eerste maanden. Doordat de hechtingen in de huidplooi worden geplaatst, zijn de littekens na het herstel nauwelijks meer zichtbaar.

Geen drukkend en zwaar gevoel op de ogen

Hangende oogleden kunnen een zwaar en drukkend gevoel op de ogen geven. Na de ingreep zult u hier geen last meer van hebben.

Pijnloze behandeling

De ingreep duurt ongeveer één uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Hierdoor is de cosmetische behandeling vrijwel pijnloos. Na de ingreep kunnen de ogen gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Na een aantal dagen neemt deze pijn af. Neem tot die tijd paracetamol om de pijn te verminderen.

Direct na de behandeling naar huis

Doordat een ooglidcorrectie een relatief kleine ingreep is met weinig kans op complicaties, mag u direct na de behandeling naar huis. Houd er wel rekening mee dat u de eerste dagen rustig aan moet doen om zo goed en snel mogelijk te herstellen.

Maak een afspraak

Complicaties na een ooglidcorrectie

Omdat een ooglidcorrectie een relatief kleine en simpele ingreep is, is de kans op complicaties zeer klein. Vooral wanneer u de correctie door een gespecialiseerd plastisch chirurg laat uitvoeren en zijn adviezen opvolgt. Er is een kleine kans op de volgende, zeldzame complicaties:

 • Infectie
 • Nabloeding
 • Allergische reactie op verdovingsvloeistof
 • Trekken van ooglid door littekenreactie
 • Irritatie van het oog
 • Niet kunnen openen of sluiten van de ogen
 • Bultjes of holtes met vocht in het litteken

De risico’s en complicaties na een ooglidcorrectie worden voorafgaand aan de behandeling uitvoerig met u besproken. Ook krijgt u na het eerste consult informatie en tips voor na de ooglidcorrectie mee naar huis van onze consulenten. Wij adviseren u om de eerste paar dagen na de ingreep rustig aan te doen om zo de kleine kans op complicaties te verminderen. Rust bevordert daarnaast het herstelproces.

 

Nadelen ooglidcorrectie

Geen vergoeding

Een nadeel van een ooglidcorrectie is dat deze ingreep over het algemeen niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De behandeling is cosmetisch, waardoor de kosten buiten de verzekering vallen. Verzekeraars vergoeden bovenooglidcorrecties alleen in enkele uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een aangeboren, chronische afwijking.

Ooglidcorrectie niet altijd mogelijk

Een ooglidcorrectie kan niet altijd uitgevoerd worden. Indien er onvoldoende overtollige huid of weefsel aanwezig is, is deze ingreep niet mogelijk. Tijdens het eerste, vrijblijvende consult bekijkt de plastisch chirurg of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Resultaat pas na enkele maanden zichtbaar

Doordat de huid en spieren rondom uw ogen na de ingreep moeten herstellen, is het definitieve resultaat pas na drie tot zes maanden zichtbaar. Er is na de operatie dus nog even geduld nodig, voordat u de frisse, jonge blik heeft die u wenst.

Neem contact op

Voor meer informatie over een ooglidcorrectie of om een afspraak te maken voor een consult neemt u contact met ons op.

Biltseweg 14 3735
ME Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving