Vergoeding ooglidcorrectie

Om voor een ooglidcorrectie vergoeding van uw verzekeraar te ontvangen moet u aan een aantal strenge eisen voldoen. De vergoeding van een ooglidcorrectie is daarnaast afhankelijk van het soort ooglidcorrectie, uw medische achtergrond en de verzekering die u heeft.

Kosten ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie die het meest wordt uitgevoerd is de correctie van de bovenoogleden, maar ook een onderooglidcorrectie komt regelmatig voor. Bekijk de tarieven op onze tarievenpagina.

Ooglidcorrectie vergoed vanuit basisverzekering

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel altijd gezien als een cosmetische ingreep, waardoor er over het algemeen geen vergoeding vanuit de basisverzekering is. In enkele specifieke gevallen valt een bovenooglidcorrectie wel onder de basiszorg, bijvoorbeeld als er sprake is van verlamde of verslapte bovenoogleden door een aangeboren afwijking of chronische ziekte. Ook wanneer hangende oogleden een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken krijgt u de behandeling wellicht vergoed.

 

Wanneer krijgt u een ooglidcorrectie vergoed?

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding vanuit de basisverzekering heeft u een medische indicatie van de huisarts nodig voordat u de ingreep laat uitvoeren. Deze indicatie neemt u mee naar de plastisch chirurg, die de indicatie beoordeelt en indient bij de zorgverzekeraar. Uw verzekeraar bepaalt uiteindelijk of u de ooglidcorrectie vergoed krijgt. Als de verzekeraar uw behandeling vergoedt, wordt er eerst gekeken naar het eigen risico. Als u uw eigen risico nog niet heeft gebruikt, dient u dit gedeelte zelf te betalen. De overige kosten worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Ooglidcorrectie vergoed vanuit aanvullende verzekering

Als u niet aan de strenge eisen voor vergoeding vanuit de basisverzekering voldoet, heeft u met een aanvullende verzekering alsnog kans dat de ooglidcorrectie voor u (gedeeltelijk) wordt vergoed. Of de behandeling wordt vergoed en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per zorgverzekeraar. Welke verzekering een ooglidcorrectie vergoedt, kan per jaar verschillen. Vraag voordat u een ooglidcorrectie laat uitvoeren bij uw verzekeraar na of u recht heeft op een vergoeding en wat deze inhoudt.

Vergoeding onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt altijd enkel gezien als een behandeling om het uiterlijk te verfraaien: een cosmetische ingreep. Een dergelijke ingreep wordt zelden tot nooit vergoed door zorgverzekeraars.

Ooglidcorrectie zelf betalen

Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekering, kunt u er uiteraard voor kiezen de ingreep zelf te bekostigen.

Vragen of afspraak maken?

Voor meer informatie over een ooglidcorrectie of om een afspraak te maken voor een consult neemt u contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Biltseweg 14 3735
ME Bosch en Duin
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag:8:30 - 20:00
Dinsdag:8:30 - 17:00
Woensdag:8:30 - 20:00
Donderdag:8:30 - 17:00
Vrijdag:8:30 - 17:00

Rosendaalselaan 30
6891 DG Rozendaal
088 765 21 21
info@cosmedkliniek.nl

Routebeschrijving