Kosten ooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen leiden tot vermoeidheid en hoofdpijnklachten, doordat ze uw zicht belemmeren. Ook zorgen ze vaak voor een vermoeide uitstraling. Een ooglidcorrectie kan in zo’n situatie uitkomst bieden. CosMed Kliniek voert zowel onder- als bovenooglidcorrecties uit. Op deze pagina komt u alles te weten over de prijzen van onze ooglidcorrecties en de mogelijke vergoedingen hiervoor.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Bekijk hieronder al onze prijzen van de verschillende ooglidcorrecties.

Ooglidcorrecties & aanverwante behandelingen, vanaf€ 835
Bovenooglidcorrectie€ 835
Onderooglidcorrectie€ 1.525
Combinatie boven- én onderoogleden€ 2.050
Ectropion (herstel afstaand ooglid)€ 1.315
Entropion (herstel naar binnen gedraaid ooglid)€ 1.315
Ptosis (herstel oogspierfunctie bovenooglid)€ 1.315
Wenkbrauwlift€ 1.275

Vergoeding ooglidcorrectie basisverzekering

Een onderooglidcorrectie komt nooit in aanmerking voor een vergoeding. Een bovenooglidcorrectie kan echter in sommige gevallen wel vergoed worden vanuit uw basisverzekering. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van belemmerd zicht of bij verlamming of verslapping van de bovenoogleden door een aangeboren afwijking of chronische ziekte. Onze deskundige plastisch chirurgen kunnen vaststellen of er sprake is van een medische indicatie en eventueel een verzoek tot behandeling indienen bij uw zorgverzekeraar. Uiteindelijk zal een medisch adviseur van uw verzekering beslissen of u voor de vergoeding in aanmerking komt.

Vergoeding ooglidcorrectie aanvullende zorgverzekering

Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen voor een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering. De eisen hiervoor zijn minder strikt dan bij een vergoeding vanuit de basisverzekering. Onze plastisch chirurg stelt vast of u aan de betreffende eisen voldoet en of er sprake is van een medische noodzaak.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar of raadpleeg de polisvoorwaarden voor de specifieke eisen. Daarnaast dient er altijd eerst een verwijzing van uw huisarts te worden verstrekt.

Maak een afspraak

Onze specialisten zijn volledig op de hoogte van alle exacte criteria omtrent vergoedingen van de verzekeraar. U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk consult. Zo komt u er eenvoudig achter of een vergoeding in uw situatie mogelijk is.

Maak een afspraak