Laserbehandeling overbeharing

Help, een haar!

Herken je dit? Dat je op een ochtend in de spiegel kijkt en opeens een zwarte haar op je kin ziet? Snel een pincet erbij en hup, eruit met die lelijkerd! Maar weet: het overkomt veel vrouwen. Haargroei op plekken waar je ze eigenlijk niet wil en waar normaal gesproken alleen mannen behaard zijn. Bijvoorbeeld op je borst, oksels, benen en rond je navel. Er kan zelfs sprake zijn van overbeharing. Die pincet voldoet dan niet en zijn er andere maatregelen nodig.

Je hebt natuurlijk allerlei keuzes om ongewenste haargroei aan te pakken: scheren, waxen… Maar heb je weleens aan een laserbehandeling gedacht? Hiervoor kun je rechtstreeks naar de huidtherapeut, zonder doorverwijzing van een dermatoloog of huisarts. Een laser geeft door middel van licht warmte en die vernietigt je haarzakjes. Doet het pijn, is de logische vraag die nagenoeg iedereen stelt. Daar heb ik niet één antwoord op. De een ervaart het als speldenprikjes, de ander omschrijft het als een branderig gevoel. Goed om te weten is dat wij bij CosMed Kliniek werken met de meest geavanceerde ontharingslaser: de Lightsheer Diode laser. Ik werk graag met dit professionele apparaat en ben erg tevreden over de resultaten.

Wist je trouwens dat laserbehandelingen in het gezicht worden vergoed als je een aanvullende verzekering hebt? Mocht je dit overwegen, check je polis dan even. Want er is wel een maximumbedrag per jaar aan verbonden, dit verschilt per zorgverzekeraar.

Dit is uiteraard maar een van de vele behandelingen die ik geef als huidtherapeute bij CosMed Kliniek. Het bijzondere aan mijn mooie vak is dat ik mensen meestal op een praktische manier kan helpen. Alles wat zich bij de mens boven het spierweefsel bevindt, is mijn werkgebied. Heb je vragen of wil je vrijblijvende informatie? Mail mij gerust via info@cosmedkliniek.nl of bel 088-765 2121.

 

Michelle Brouwer  is werkzaam bij de  CosMed Kliniek. Ze heeft ruime (praktijk)ervaring als huidtherapeute.