Covid-19

Maatregelen Corona (COVID-19)

17 maart 2020

Update Corona maatregelen

CosMed Kliniek heeft vanwege het Coronavirus een aantal ingrijpende maatregelen getroffen. Het Coronavirus raakt de zorg hard. Voor uw en onze veiligheid zijn wij daardoor genoodzaakt de volgende maatregelen te treffen:

Operaties en behandelingen
Operaties en behandelingen zijn tot 29 maart geannuleerd. Patiënten worden door ons gebeld; u hoeft dus niet zelf te bellen. Per week wordt deze beslissing geëvalueerd.

Intakes
Cliënten die voor een intake gepland staan worden herplant. U wordt hierover geïnformeerd. Zodra een intake mogelijk is zullen wij u zo snel mogelijk inplannen.

Controle afspraken
Controle afspraken vinden telefonisch plaats, tenzij er sprake is van een spoedsituatie.
Afspraken voor het verwijderen van hechtingen in onze kliniek gaan door. Om mogelijke verspreiding van het Coronavirus te voorkomen verzoeken wij u om:
eventuele begeleiders buiten de kliniek te laten wachten.
bij klachten zoals koorts, hoesten of benauwdheid eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Spoed
CosMed Kliniek blijft open voor spoedafspraken. Bij spoed kunt u zoals gewoonlijk bellen met onze kliniek.

Waarom deze maatregelen?

CosMed Kliniek neemt deze maatregel om patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het Coronavirus. Door contact tussen mensen te verminderen zal het virus minder snel verspreiden, hierdoor hopen wij het virus beheersbaar te houden en de zorg bereikbaar.

13 maart 2020
Patiënten en begeleiders die verkoudheidsklachten óf koorts hebben worden verzocht NIET naar de kliniek te komen. De afspraak wordt verzet of omgezet
naar een telefonisch consult.

Patiënten of begeleiders die uit een risico gebied komen worden verzocht NIET naar de kliniek te komen. De afspraak wordt verzet of omgezet naar een
telefonisch consult.

Controle afspraken worden zo veel mogelijk via een telefonische consult gedaan.

Het is voor afspraken op de poli toegestaan om maximaal 1 begeleider mee te nemen.

Op de verpleegzaal is het voorlopig niet toegestaan om bezoek te ontvangen. Uw begeleider kan u natuurlijk wel brengen of ophalen.