De CosMed hand- en pols kliniek biedt u gespecialiseerde zorg bij hand- en polsklachten. Volledig vergoede zorg, korte wachttijden en een kundig en ervaren team van chirurgen en therapeuten om u de juiste diagnose en beste behandeling te geven. Op deze pagina krijgt u meer informatie over het Carpaal Tunnel Syndroom. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Carpaal Tunnel Syndroom

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) geeft tintelingen, pijn en een doof gevoel aan de duim-zijde van de hand. Mensen worden er vaak ook wakker van. Het komt wat vaker voor bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar, tijdens- of na een zwangerschap en bij mensen met reumatoïde artritis of overgewicht. De pijn en tintelingen kunnen een akelig gevoel veroorzaken. Vaak helpt een wapperende beweging van de hand bij het verlichten van de pijn. Bij de CosMed hand- en pols kliniek kunnen onze specialisten u helpen.

Hoe ontstaat het Carpaal Tunnel Syndroom?

Er lopen pezen en belangrijke zenuwen van de onderarm naar de hand. Ter hoogte van de pols (carpaal) lopen de buigpezen en een belangrijke zenuw in een tunneltje van de handwortel. Bij een Carpaal Tunnel Syndroom is er vaak een zwelling van de glijlagen om de buigpezen. De zenuw komt hierdoor in de verdrukking en veroorzaakt dan de vervelende tintelingen. Vergelijk het maar met het stoten tegen uw ‘telefoonbotje’, een andere zenuw bij uw elleboog.

Welke klachten horen bij Carpaal Tunnel Syndroom?

De beklemming van deze middelste zenuw kan erg vervelend zijn. U kunt last krijgen van een tintelend gevoel in de vingers (behalve in de pink), uw hand kan gezwollen aanvoelen en de pijn kan uitstralen naar uw onderarm en schouder. Het Carpaal Tunnel Syndroom geeft tintelingen, pijn en een doof gevoel aan de duim-zijde van de hand. Veel mensen ervaren krachtverlies in de hand.

 

Maak een afspraak

Uw eerste consult

De ervaren chirurgen van de CosMed hand- en pols kliniek nemen uitgebreid de tijd om u goed te informeren over de behandelmogelijkheden van het Carpaal Tunnel Syndroom. Door hun jarenlange expertise weten zij precies welke behandeling voor u geschikt is. Wanneer u samen met de arts bent overeengekomen een bepaalde ingreep of operatie uit te laten voeren, maakt één van onze consulenten de afspraak voor u en verstrekt u tijdens een gesprek nadere informatie omtrent de behandeling, de nazorg en de benodigde therapie.

Wij vragen u bij het eerste consult een verwijzing van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist mee te brengen. Daarnaast ontvangen wij graag een lijst van medicijnen die u gebruikt, net als een geldig legitimatiebewijs en de gegevens van uw verzekering.

Behandeling

Een operatie is niet altijd noodzakelijk. Soms kan een injectie met corticosteroïden verlichting geven of zelfs genezing brengen. Meerdere injecties raden wij af en indien uw klachten na 1 injectie niet verdwenen zijn dan adviseren wij een operatie.

De behandeling van het Carpaal Tunnel Syndroom is een door ons veel uitgevoerde operatie. We doen dit door middel van een kleine chirurgische ingreep. Tijdens deze ingreep wordt het dak van de carpale tunnel “geopend”, zodat de zenuw vrij komt te liggen en de beknelling wordt opgeheven. De ingreep duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en vindt plaats onder lokale verdoving op de dagbehandeling. U mag dezelfde dag dus weer naar huis.

Complicaties

Bij iedere operatie bestaat het risico op nabloedingen of wondinfecties. Uw specialist zal u tijdens het consult informeren over mogelijke complicaties en risico’s. In de praktijk zien wij complicaties echter zelden voorkomen.

Herstel

Na de operatieve ingreep zult u een week een drukverband dragen.

Controle

Uw behandelend arts ontvangt u graag na een week op de poli voor een controle.

Handtherapie

Onze handtherapeuten werken nauw samen met uw behandelend specialist. Veelal wordt de therapeut al betrokken in het stellen van de diagnose en het behandeltraject. Hand- en pols therapie is dan ook een essentieel onderdeel van uw behandeling. De therapie start kort na uw ingreep, om de functionaliteit van uw hand- of pols te bevorderen. Juiste therapie draagt bij aan een sneller en voorspoedig herstel.

 

Neem contact op

Maak kennis met onze hand- en pols chirurgen

dr. W.J. Theuvenet
drs. M. Hoefkens

Veel gestelde vragen

Onze kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van hand- en pols aandoeningen.  Daarbij verzorgen we niet alleen een heldere diagnose en een passende behandeling. Ook voor handtherapie bent u bij ons aan het juiste adres. Onze chirurgen en therapeuten werken nauw samen, zodat u de best denkbare behandeling krijgt.

Als u telefonisch contact opneemt of ons een e-mail stuurt is een afspraak snel geregeld. We hebben een aantal gegevens van u nodig: de naam van uw verzekeraar, uw huisarts en uw BSN-nummer. Bij de CosMed hand- en pols kliniek gelden korte wachttijden. U kunt dus snel terecht op de poli van onze specialisten. Indien een behandeling of ingreep noodzakelijk is wordt u snel geholpen.

Wij vragen u om bij uw eerste bezoek een verwijsbrief van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist mee te brengen, net als een lijst met medicatie die u op dat moment gebruikt. Daarnaast dient u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspapieren te overleggen. Verder is iedere relevante informatie in relatie tot uw klachten zeer welkom.

Ja, een verwijsbrief is noodzakelijk. Deze kan zijn uitgeschreven door uw huisarts, bedrijfsarts of een specialist. Een verwijzing is één jaar geldig.

Ja, alle ingrepen worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient wel een verwijzing van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist te hebben. Mogelijk maakt u aanspraak op uw wettelijk en verplicht eigen risico. Heeft u vragen? Neemt u dan even contact met ons op. Onze consulentes helpen u graag verder.

Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de bijbehorende polisvoorwaarden. U kunt het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar en informeren naar de vergoeding omtrent ergo- of pysiotherapie.

Dit is afhankelijk van de behandeling die u ondergaat. Bij het maken van een eerste afspraak zullen onze consulenten u informeren over de mogelijkheid tot deelname aan het verkeer.

Hand- en polstherapie is een essentieel onderdeel van uw behandeling. Veelal start de therapie kort na uw ingreep, om de functionaliteit van uw hand- of pols te bevorderen. Juiste therapie draagt bij aan een sneller en voorspoedig herstel.

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de behandeling of bejegening in onze kliniek dan kunt u dit op verschillende manieren kenbaar maken. Bij voorkeur brengt u uw klacht eerst ter sprake bij uw behandelaar of de medewerker waar u een klacht over heeft. Als u dat al heeft gedaan of als u dat liever niet doet dan kunt u uw klacht schriftelijk op per mail indienen bij het management van de kliniek via: info@cosmedkliniek.nl of schriftelijk:

Cosmed Kliniek T.a.v Manager operationele zaken Biltseweg 14 3735 ME Bosch en Duin

Privacy en klachten