Acne werkt vaak onderhuids door!

Patiënten met acne hebben dikwijls niet alleen een huidprobleem. De ontsierende puistjes en mee-eters kunnen het zelfvertrouwen een flinke deuk bezorgen en soms zelfs tot een sociaal isolement leiden. Dat maakt het behandelen van acne extra dankbaar werk; we geven cliënten niet alleen een gezonde huid maar ook hun sociale leven terug.

Een mooi voorbeeld hiervan is een twintigjarige jongen die met ernstige acne-klachten mijn praktijk binnenstapte. Hij voelde zich depressief en kwam de deur niet meer uit. Wij behandelden hem met een combinatie van apparatuur en medische peelings. Stralend kwam hij later terug voor een onderhoudsbehandeling, hij was zelfs aan het solliciteren.

Bij acne zijn de talgklieren overactief en vergroot. Door een teveel aan talg raken de talgklieren verstopt en ontstaan er mee-eters (ook wel comedonen genoemd).  Wanneer de talgklieren vervolgens ontstoken raken, ontstaan er rode puistjes met vaak een gele kop. Met de behandelingen dringen wij de talgklieren terug naar hun oorspronkelijke grootte. Ze gaan weer normaal functioneren en de huid wordt rustig en glad. Ook acne-littekens, de restanten van heftige ontstekingen in de talgklieren en de omringende huid, kunnen succesvol behandeld worden.

Onze medische peelings ondersteunen de succesvolle behandeling van acne. Zo’n medische peeling is niet te vergelijken met de peelings voor thuisgebruik die u bij een drogist of schoonheidsspecialiste kunt verkrijgen. De intensief werkende zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlagen afschilferen en de huidstructuur verbeterd wordt. De behandeling is niet pijnlijk of gevaarlijk maar moet wel door een paramedisch opgeleide huidtherapeut uitgevoerd worden.

De ernst van de acne-aandoening en de locatie op het lichaam (gezicht, nek en hals, rug, borst of schouders) bepalen de methode en de duur van de behandelingen. Tijdens een intakegesprek maken onze huidtherapeuten een nauwkeurige analyse van uw huid en stellen zij een persoonlijk behandelplan op.

Verstoppen is echt niet langer nodig!

Bel ons voor een afspraak en vrijblijvend advies op 088 765 2121